A A A K K K
для людей із порушенням зору
Розквітівська громада
Одеська область, Березівський район

№ 06-ОД "Про деякі питання раціонального використання бюджетних коштів в умовах правового режиму воєнного стану у 2024 році"

Дата: 07.02.2024 14:51
Кількість переглядів: 91

Фото без опису

УКРАЇНА

РОЗКВІТІВСЬКА  СІЛЬСЬКА  РАДА

БЕРЕЗІВСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Миру, 1, , с.Розквіт, Березівський район, Одеська область,67324 Тел. (04856) 92132,  E-mail: rozkvit.rada2015@ukr.net

https://rozkvitivska-gromada.gov.ua/main/ Код ЄДРПОУ 40146613

 

                                                            РОЗПОРЯДЖЕННЯ

02 лютого  2024 року                              с. Розквіт                                                                  № 06-ОД

 

Про деякі питання раціонального використання бюджетних коштів в умовах правового режиму воєнного стану у 2024 році

 

Відповідно до Бюджетного кодексу України, Законів України «Про місцеві державні адміністрації», «Про правовий режим воєнного стану»,«Про основи національного спротиву», «Про місцеве самоврядування в Україні», постанов Кабінету Міністрів України від 11 березня 2022 року № 252 «Про деякі питання формування та виконання місцевих бюджетів у період воєнного стану”, від 09 червня 2021 року № 590 «Про затвердження Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану», з метою забезпечення ефективного, раціонального та економного використання бюджетних коштів місцевих бюджетів на період дії воєнного стану:

         1. Головним розпорядникам коштів місцевого бюджету Розквітівської сільської ТГ обмежити здійснення непершочергових видатків та встановити пріоритетними напрямами здійснення видатків з місцевого бюджету в період дії воєнного стану у 2024 році на:

        1.1.Фінансування захищених видатків, передбачених статтею 55 Бюджетного кодексу України, інших поточних видатків, що забезпечують функціонування бюджетних установ, організацій і неприбуткових комунальних підприємств, здійснення розрахунків за спожиті енергоносії та комунальні послуги.

         1.2.Після забезпечення першочергових та соціально значущих видатків, що делеговані державою органам місцевого самоврядування для найбільш ефективного їх виконання та визначених статтями 89, 90 Бюджетного кодексу України, забезпечувати фінансування та підтримку Збройних сил України, національну безпеку та оборону, заходи з організації                    і діяльності територіальної оборони та мобілізаційної підготовки, підтримку сил безпеки                    і оборони, здійснення заходів цивільного захисту та правового режиму воєнного стану.

         1.3.Ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій і збройної агресії, пошуково-рятувальні та аварійно-відновлювальні роботи на об’єктах інфраструктури, які розміщені на території Розквітівської сільської ради, створення та використання матеріальних резервів для запобігання наслідкам надзвичайних ситуацій і їх ліквідації.

         1.4.Проєктування, будівництво, ремонт захисних споруд цивільного захисту (сховищ, протирадіаційних укриттів), споруд подвійного призначення та облаштування приміщень, які плануються використовувати як укриття, систем оповіщення та безпеки.

         1.5.Організацію безпечного навчального процесу, облаштування фонду захисних споруд у закладах освіти.

          1.6.Забезпечення соціальними послугами внутрішньо переміщених осіб і створення умов прийому, проїзду, розміщення, облаштування та тимчасового проживання їх на території Одеської області, фінансове забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб.

           1.7.Фінансування закладів охорони здоров’я, які надають медичні послуги, у тому числі військовослужбовцям та постраждалим внаслідок збройної агресії; реабілітацію військових, ветеранів та інвалідів.

          2. Розподіл вільних залишків місцевих бюджетів здійснити згідно з вимогами Бюджетного кодексу України та статтею 46 Закону України «Про Державний бюджет України на 2024 рік», інших нормативно-правових актів, які регулюють питання формування                             і виконання місцевих бюджетів у період воєнного стану.

      3. Головним розпорядникам бюджетних коштів місцевого бюджету припинити взяття бюджетних зобов’язань, оголошення закупівель та здійснення платежів, окрім видатків, передбачених пунктом 1 цього розпорядження.

  4.Фінансовому відділу Розквітівської сільської ради:

        4.1. Здійснювати фінансування головних розпорядників бюджетних коштів виключно в межах видатків, передбачених пунктом 1 цього розпорядження.

       4.2. З головними розпорядниками бюджетних коштів місцевого бюджету при внесенні  змін до місцевого бюджету, а також при затвердженні місцевих програм на 2024 рік, передбачати включення до переліків на фінансування (у тому числі надання субвенцій місцевим                                і державному бюджету) розпочатих інфраструктурних об’єктів нового будівництва, реконструкції, капітального і поточного ремонту комунальної форми власності.

       4.3. При розподілі вільного залишку бюджетних коштів місцевого бюджету, що сформувався на 01 січня 2024 року, на фінансування Збройних сил України та їх територіальних органів військового управління, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів керуватися виключно статтею 46 Закону України

«Про Державний бюджет України на 2024 рік».

      4.4.При формуванні та виконанні місцевого бюджету Розквітівської сільської ТГ контролювати дотримання норм бюджетного законодавства та вимог цього розпорядження щодо першочерговості здійснення видатків.

      4.5.Здійснювати контроль за розподілом коштів місцевого бюджету від перевиконання дохідної частини та розподілу вільних залишків на початок бюджетного року.

     4.6.Щомісячно інформувати робочу групу «Прозорість і підзвітність» в Одеській області про результати виконання цього розпорядження.

5.Сільському голові:

           5.1.Забезпечити координацію роботи в громаді з метою раціональної, ефективної матеріально-технічної допомоги для захисту і оборони за рахунок коштів місцевих бюджетів та узгоджувати з обласною державною (військовою) адміністрацією заявки щодо потреб для удосконалення матеріально-технічної бази та відповідного бойового забезпечення, отриманих від військового командування та правоохоронних органів.

         5.2.Забезпечити контроль за формуванням та виконанням місцевого бюджету в частині здійснення першочерговості видатків та виконання цього розпоряджння.

6.Заступнику сільського голови забезпечити:

       6.1.Проведення аналізу ефективності використання фінансових ресурсів шляхом моніторингу та обґрунтованості визначення очікуваної вартості закупівель, проведених головними розпорядниками та підпорядкованих комунальних установ, закладів, підприємств.

       6.2.Здійснювати узгодження очікуваної вартості предмета закупівлі для головних розпорядників та підпорядкованих комунальних установ, закладів, підприємств,.

       6.3.Взаємодію з волонтерськими та громадськими організаціями щодо визначення пріоритетів виділення коштів з місцевого бюджету громади для потреб Збройних сил України, національної безпеки та оборони, заходів з організації і діяльності територіальної оборони та мобілізаційної підготовки.

     6.4.Координацію та погодження заявок щодо потреб для удосконалення матеріально-технічної бази та відповідного бойового забезпечення, отриманих від військового командування та правоохоронних органів.

     6.5.Розгляд питань щодо виконання цього розпорядження та звітування на засіданні робочої групи «Прозорість і підзвітність» в Одеській області.

      7.Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.

Сільський голова                                                                           Олександр ПАВЛИШИНЕЦЬ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь