A A A K K K
для людей із порушенням зору
Розквітівська громада
Одеська область, Березівський район

«Попередження торгівлі людьми та трудової дисципліни»

Дата: 09.12.2021 20:32
Кількість переглядів: 175

Фото без опису

Використовуючи складну економічну ситуацію та високий рівень безробіття, нечисті на руку ділки організували кримінальний бізнес – запрошення громадян України працювати за кордоном та в регіонах нашої країни, де вони піддаються експлуатації, заробляючи мізерні гроші собі і тисячі для організаторів цього бізнесу.

Незважаючи на значимість цієї проблеми і великий суспільний інтерес до неї, єдине визначення суті торгівлі людьми з’явилося фактично у 2000 році у Протоколі по попередженню та припиненню торгівлі людьми, особливо жінками та дітьми, та покаранні за неї, який доповнює Конвенцію ООН по боротьбі з транснаціональною організованою злочинністю.

22.10.2020, з нагоди Європейського дня протидії торгівлі людьми, який відзначається 18 жовтня та з метою усвідомлення гостроти проблеми торгівлі людьми, підвищення рівня поінформованості про цей злочин та шляхи уникнення небезпечних ситуацій, Березівським районним сектором з питань пробації спільно з Березівським РЦСССДМ та Березівським бюро вторинної правової допомоги проведено інформаційний захід для клієнтів пробації на тему: "Попередження торгівлі людьми та трудової дисципліни".

В ході заходу присутнім розповіли, що торгівля людьми - одна з найбільш актуальних проблем сучасності. Жертвами сучасних форм рабства в усьому світі щорічно стають мільйони людей. Окрім економічних причин, які змушують шукати роботу за кордоном або в різних регіонах своєї країни, важливими факторами, що сприяють торгівлі людьми, є відсутність достовірної інформації про можливості працевлаштування, незнання своїх прав. Таким чином, великого значення набуває повне й відповідальне інформування суспільства про цю серйозну проблему як один із найнебезпечніших злочинів проти особистості.

Також, учасникам заходу розповіли про ті проблеми, з якими стикаються наші громадяни, працюючи нелегально за кордоном та в нашій країні, роздали буклети з цікавою інформацією про те, що потрібно робити, якщо вони або їхні знайомі опиняться у такій ситуації та надали номер телефону гарячої лінії, куди необхідно звертатися. 

 

 

Денис Тимчук

 

Березівський районний сектор

філії Центру пробації в Одеській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь