Розквітівська громада
Одеська область, Березівський район

«Відповідальність за насильство в сім’ї»

Дата: 25.11.2021 11:44
Кількість переглядів: 249

«Відповідальність за насильство в сім’ї»

 

23.11.2021 працівниками Березівського районного сектору №1 філії Державної установи "Центр пробації" спільно дільничним офіцером поліції сектору превенції Березівського РВП ГУНП в Одеській області Іваном Малютою було проведено просвітницько-профілактичний семінар на тему "Відповідальність за насильство в сім'ї".

Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» був прийнятий в Україні 7 грудня 2017 року. Також були внесені зміни до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України з метою реалізації положень Конвенції Ради Європи про запобігання насильству над жінками та домашнього насильства і боротьбу з цими явищами.

З прийняттям Закону, до Кримінального кодексу України була введена стаття про домашнє насильство – стаття 126-1 КК України. Ця стаття встановлює кримінальну відповідальність за умисне систематичне вчинення фізичного, психологічного або економічного насильства.

          Іван Малюта довів до відому присутніх, що Розділом 4 Закону передбачені спеціальні заходи щодо протидії домашньому насильству. Так, одним із таких заходів – є терміновий заборонний припис стосовно кривдника, який виноситься кривднику уповноваженими підрозділами органів Національної поліції України у разі існування безпосередньої загрози життю чи здоров’ю постраждалої особи з метою негайного припинення домашнього насильства, недопущення його продовження чи повторного вчинення.

    Відповідно до ч. 2 ст. 25 Закону, терміновий заборонний припис може містити такі заходи:

1) зобов’язання залишити місце проживання (перебування) постраждалої особи;

2) заборона на вхід та перебування в місці проживання (перебування) постраждалої особи;

3) заборона в будь-який спосіб контактувати з постраждалою особою.

          По завершенню заходу учасникам було наголошено про необхідність негайно повідомляти органи Національної поліції або працівників Березівського районного сектору з питань пробації №1 про всі відомі їм факти вчинення домашнього насильства.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь