A A A K K K
для людей із порушенням зору
Розквітівська громада
Одеська область, Березівський район

Дотримання заходів пожежної безпеки під час перебування у лісових масивах, лісосмугах, заплавах річок, сільгоспугіддях та недопущення спалювання стерні, сміття та залишків рослинності

Дата: 26.04.2021 16:25
Кількість переглядів: 271

Відповідно до листа Одеської обласної державної адміністрації №2724/2/01-12/2983/2-21 ві 02.04.2021 року, стосовно попередження виникнення пожеж на відкритих територіях, природних екосистемах та сільгоспугіддях у весняно-літній пожежонебезпечний період 2021 року.

Розквітівська сільська рада доводить до відома жителів громади, керівників сільськогосподарських підприємств та фермерів щодо недопущення спалювання залишків рослинності, сухостою та сміття з метою попередження виникнення пожеж у природних екосистемах.

Також сільська рада наголошує на неухильному дотриманні підприємствами та населенням громади вимог пожежної безпеки та природоохоронного законодавства у лісових масивах, сільгоспугіддях, особливу увагу необхідно звернути на недопущення випалювання залишків рослинності, сміття та сухостою.

Адже, неконтрольоване спалювання рослинності протягом значної частини року створює загрозу життю людей, призводить до значної шкоди довкіллю – забруднення атмосферного повітря, збіднення видового складу флори, деградації ґрунтового покриву, зникнення рідкісних видів, загибель корисних комах тощо.

Дуже часто спалювання сухих рослинних залишків призводить до великомасштабних пожеж. Швидкість поширення вогню надзвичайно висока, тому локалізувати такі пожежі на відкритих територіях дуже важко.

Не рідко пора випалювання рослинних залишків випадає на час розмноження диких тварин та інших живих організмів. Після спалювання середовища існування птахи надовго покидають цю місцевість.

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь