Розквітівська громада
Одеська область, Березівський район

Про затвердження складу ради опіки та піклування та Положення про раду опіки та піклування при виконавчому комітеті Розквітівської сільської ради Березівського району Одеської області

Дата: 05.02.2021 13:49
Кількість переглядів: 216

                                                                                            

Україна

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ РОЗКВІТІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

БЕРЕЗІВСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ 

 

РІШЕННЯ

 № 6                                                                        с. Розквіт                                              21 січня 2021 року

Про затвердження складу ради опіки та піклування

та  Положення про раду опіки та піклування

при виконавчому комітеті Розквітівської сільської ради

Березівського району Одеської області

        Відповідно  підпунктом 4 пункту «б» частини першої до статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Цивільного та Сімейного кодексів України, Правил опіки та піклування, затверджених наказом Державного комітету України у справах сім′ї та молоді, Міністерства освіти України, Міністерства охорони здоров′я, Міністерства праці та соціальної політики України від 26.05.1999 року, зареєстровані в Міністерстві юстиції України 17.06.1999 року керуючись ст.34 ч.1(б) п.4  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет Розквітівської сільської ради Березівського району Одеської області      

В И Р І Ш И В:

  1. Затвердити склад ради опіки та піклування при виконавчому комітеті Розквітівської сільської ради Березівського району Одеської областіу наступному  складі:

     Голова  ради: Шулячинська Олександра Василівна

     Заступник голови ради: Міхова Олена Петрівна

     Секретар радиВитопоренко Іванна Володимирівна, секретар сільської ради та виконавчого комітету

       Члени ради опіки та піклування:

Ліщенко Наталія Володимирівна-староста Ставківського старостинського округу

Гненна Тетяна Василівна-староста Анатолівського староростинського округу

Коршункова Валентина Володимирівна-директор Розквітівської ЗОШ

Река Світлана Сергіївна-директор Анатолівської ЗОШ

Кайданович Валентина Миколаївна-вихователь

Антонова Ганна Анатолівна-сімейний лікар Розквітівської АЗСМ

         2.Затвердити Положення про раду опіки та піклування при виконавчому комітеті Розквітівської сільської ради Березівського району Одеської області (додається).

          3.Визнати таким ,що втратило чинність рішення виконкому  ради минулого скликання "Про затвердження складу ради опіки та піклування та  Положення про раду опіки та піклування при виконавчому комітеті Розквітівської сільської ради ОТГ "        

          4. Комісія з питань освіти, культури, молоді, фізкультури і спорту, охорони здоров?я та соціального захисту населення та протидії корупції.

 

Сільський голова                                                                        Олександр ПАВЛИШИНЕЦЬ

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішення виконавчого комітету

№ 6   від  21.01.2021

 

ПОЛОЖЕННЯ

про раду опіки та піклування при виконавчому комітеті

                    Розквітівської сільської ради  Березівського району Одеської області

 

 

1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1. Рада опіки та піклування при виконавчому комітеті Розквітівської  сільської ради (далі – рада опіки) є консультативно-дорадчим органом, що утворюється виконавчим комітетом Розквітівської сільської ради Березівського району Одеської області.

2. Рада опіки у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, указами Президента України і постановами Верховної Ради України, актами Кабінету Міністрів України та цим Положенням.

3. Рада опіки співпрацює  зі службою у справах дітей районної державної адміністрації, відділом освіти, молоді та спорту, управлінням соціального захисту населення та охорони здоров’я, районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, центральною районною лікарнею, групою кримінальної міліції у справах неповнолітніх РВ УМВС, постійними депутатськими комісіями сільської ради.

 

ІІ.ОСНОВНІ ЗАВДАННЯ

Основним завданням  ради опіки є забезпечення особистих  немайнових і майнових прав та інтересів  малолітніх, неповнолітніх осіб, а також повнолітніх осіб, які за станом здоров’я не можуть самостійно здійснювати свої права і виконувати обов’язки, а також попередній розгляд питань, які виносяться для прийняття рішення органами опіки та піклування.

 

 ІІІ. ФУНКЦІЇ

3.1. Рада опіки забезпечує вирішення питань щодо:

-  встановлення статусу дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування;

-   надання опіки та піклування над дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування та  застосування інших форм влаштування дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування;

- соціального захисту і захисту особистих, майнових, житлових прав та інтересів дітей;

- забезпечення пріоритетних форм влаштування дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування;

-   притягнення до відповідальності осіб, які порушують права дитини;

-  надання письмової згоди або заперечення на відчуження нерухомого майна (у тому числі житла) та іншого майна, власником якого є дитина;

-  подання заяв, клопотань, позовів про захист прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.;

- присутності представника органів опіки та піклування на судових засіданнях, якщо розглядається справа стосовно дитини або з питань, що зачіпають права дитини;

-  надання до суду подання про призначення опікуна , у разі визнання особи недієздатною та призначення піклувальника, у разі визнання особи обмежено дієздатною.

 

ІV. ПРАВА

4. Рада опіки має право:

- одержувати в установленому законодавством порядку необхідну для її діяльності інформацію від органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій;

- подавати пропозиції щодо вжиття заходів до посадових осіб у разі недотримання ними законодавства про захист прав дітей, а також повнолітніх осіб, які за станом здоров’я не можуть самостійно здійснювати свої права і виконувати обов’язки;

- залучати до розв`язання актуальних проблем дітей, а також повнолітніх осіб, які за станом здоров’я не можуть самостійно здійснювати свої права і виконувати обов’язки благодійні, громадські організації, суб`єктів підприємницької діяльності (за згодою) ;

- перевіряти умови влаштування, утримання, виховання, навчання дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, можуть переводити дітей, життю та здоров’ю (у тому числі психічному) яких загрожує небезпека, до інших форм влаштування дітей.

 

V. ДІЯЛЬНІСТЬ  РАДИ ОПІКИ ТА ПІКЛУВАННЯ

5. Загальні положення:

5.1. Члени ради опіки працюють на громадських засадах.

5.2. У випадку, коли хтось із членів ради опіки вибуває, відповідним рішенням виконавчого комітету на його місце призначається інша особа.

5.3.Обов’язки секретаря  ради опіки виконує посадова особа місцевого самоврядування.

 

5.4. Голова  ради опіки:

5.4.1. Скликає і координує роботу  ради опіки.

5.4.2. Проводить засідання, підписує протоколи засідань.

5.4.3. Визначає функції секретаря, інших членів  ради опіки.

 

5.5. Секретар опікунської ради:

5.5.1. У разі тимчасової відсутності секретаря  ради опіки виконання його обов’язків покладається на члена  ради більшістю голосів на її засіданні.

5.5.2. Секретар  ради опіки відповідно до покладених на нього обов’язків:

- готує матеріали, необхідні для проведення засідань  ради;

- веде протоколи засідань  ради опіки;

- веде діловодство  ради опіки.

 

5.6. Рада опіки створюється у складі  не менше  9  осіб.

 

5.7. Основною організаційною формою діяльності  ради опіки є її засідання, які проводяться у разі потреби. Засідання  ради опіки є правомочним, якщо на ньому присутня більша половина від загальної кількості її членів.

До участі у засіданнях  ради опіки можуть запрошуватися представники підприємств, установ, організацій та громадяни, які беруть безпосередню участь у вирішенні долі конкретної людини.

 

5.8. Рада опіки у межах своєї компетенції приймає рішення, організовує їх виконання.

 

5.9. Рішення ради опіки приймається відкритим голосуванням більшістю голосів членів  ради, присутніх на засіданні. У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос голови  ради опіки.

 

5.10. Окрема думка члена ради опіки, який голосував проти прийняття рішення, викладається в письмовій формі і додається до рішення  ради.

 

5.11.У разі, коли вирішується питання відносно осіб, як знаходяться у родинних стосунках з членами  ради опіки,члени  ради не голосують.

 

5.12. Організаційне забезпечення діяльності ради опіки здійснюється виконавчим комітетом  Розквітівської сільської ради Березівського району Одеської області.

 

 

 

Секретар виконавчого комітету                                                           Іванна ВИТОПОРЕНКО

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь