Розквітівська громада
Одеська область, Березівський район

Звіт про стан роботи по зверненню громадян за 2023 рік

Дата: 03.01.2024 17:26
Кількість переглядів: 99

                                                                                                 

Україна

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ РОЗКВІТІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

БЕРЕЗІВСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ 

РІШЕННЯ

27 грудня 2023 року                            с. Розквіт                                        № 180-34 /VIII

 

 

Про стан роботи із зверненнями громадян по Розквітівській

сільській раді за підсумками 2023 року

 

            Заслухавши інформацію секретаря виконавчого комітету Іванни ВИТОПОРЕНКО про стан роботи із зверненнями громадян за підсумками 2023 року (додаток 1), керуючись Указом Президента України від 07 лютого 2008 року № 109/2008 "Про позачергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування" та розпорядження голови районної державної адміністрації від 23.01.2013 року № 27 "Про стан роботи із зверненнями громадян у районній державній адміністрації та органах місцевого самоврядування за підсумками 2012 року" ст. 38 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", виконавчий комітет,

 

 

В И Р І Ш И В:

 

  1. Визначити роботу виконавчого комітету по розгляду звернень громадян за підсумками 2023 року задовільною.
  2. Посадовим особам та спеціалістам сільської ради:
  • чітко дотримуватись графіку прийому громадян з особистих питань;
  • приділяти особливу увагу до звернень громадян із вразливих верств населення, особливо звернення від внутрішньо переміщених осіб;
  • не допускати надання неоднозначних, необґрунтованих або  неповних відповідей за зверненнями громадян, із порушенням строків, установлених законодавством.
  1. Контроль  за виконання даного рішення залишаю за собою.

 

 

 

 

Голова виконавчого комітету                                               Олександр ПАВЛИШИНЕЦЬ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Аналітична довідка про підсумки роботи із

 зверненнями  громадян за 2023 року

 

         Відповідно до вимог Конституції України, Закону України «Про звернення громадян», Указу Президента України від 07.02.2008 № 109 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування», інших законодавчих та нормативно-правових актів з питань організації роботи зі зверненнями громадян Розквітівська сільська рада Березівського району Одеської області постійно проводить роботу стосовно реалізації громадянами їх конституційного права на звернення, здійснює системні заходи щодо  покращення роботи із зверненнями, ґрунтовного та всебічного розгляду питань, які порушуються громадянами перед органами  місцевого самоврядування, усунення причин, що породжують скарги громадян, забезпечення відкритості і гласності.

    Протягом 2023 року до сільської ради  та її виконавчого комітету  надійшло заяв  407, із них 403 на особистому прийомі та 4 звернення надійшло поштою,  а це на 143 звернення більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

   Під час особистого прийому  прийнято та розглянуто 150 звернень сільським головою та  257 звернення від громадян   секретарем.

   У структурі звернень, що надійшли до  сільської ради лише заяви та клопотання.

   Найбільш актуальні питання, що відображаються у зверненнях громадян, за звітний період це:

  • на   першому місці, за актуальністю, питання соціального захисту населення в умовах військової агресії російської федерації-188 звернень або   46 % від загальної кількості звернень;
  • на другому місці за актуальністю, питання аграрної політики та земельних відносин  –     72 звернення, або  17,6  % від загальної кількості звернень;
  • на третьому місці питання місцевого характеру та діяльність органів місцевого самоврядування –  46 звернень - це 11,3% від усіх, які надійшли на розгляд.
  • на четвертому місці питання сімейної та гендерної політики 15 звернень-3,7 %.
  • на п’ятому місці питання фінансової політики-14 звернень-3,4 %
  • на шостому місці питання житлової політики-10 звернень-2,7 %
  • на сьомому місці питання комунального господарства-2,8 %
  • всі інші питання в загальному складають 12,5 %.

   Особлива увага приділяється вразливим верствам населення, внаслідок військових дій, надання житла та соціальної допомоги ВПО.

 На виконання   «Програми надання одноразової  грошової матеріальної допомоги жителям  Розквітівської сільської ради на 2022-2024 роки», затвердженої рішенням сесії                   № 653-14/VIII від 28 жовтня 2021 року, із  сільського бюджету  виплачено  одноразову матеріальну грошову на лікування громадянам на  загальну суму  236 000 гривень.

На виконання даної програми було виплачено 70 000 тис.грн., воїнам, які отримали поранення внаслідок військової агресії рф після 24 лютого 2022 року.

Із  сільського бюджету  виплачено  одноразову матеріальну грошову учасникам АТО, на  загальну суму  43,500 гривень.

Із  сільського бюджету  виплачено  одноразову матеріальну грошову учасникам бойових дій в Афганістані, на  загальну суму  16,500 гривень.

 Із  сільського бюджету  виплачено  одноразову матеріальну жертвам політичних репресій, на  загальну суму  2000 гривень.

Із  сільського бюджету  виплачено  одноразову матеріальну грошову учасникам Чорнобильської катастрофи, на  загальну суму  10,500 гривень.

Також увагу приділено дітям -сиротам, яким у 2023 році виповнилося 18 років, із сільського бюджету виплачено  одноразову матеріальну грошову допомогу у розмірі 1810 гривень.

До сільської ради надійшло багато усних звернень від людей пенсійного віку, про надання допомоги. Відповідно прийнятої  Програми соціального захисту населення  на 2022-2024 рік затвердженої рішенням сесії № 650-14/VIII від 28 жовтня 2021 року було закуплено та роздано продуктових наборів на суму 200 000 тис. грн. для людей похилого віку.

 

Відповідно прийнятої  Програму забезпечення перебування внутрішньо переміщених осіб  на  території Розквітівської сільської територіальної громади на 2023 рік виділено та закуплено продуктових наборів для ВПО 50000 тис. грн.

   Усі питання намагаємось вирішувались позитивно, відповідно чинного законодавства, під час прийому заявникам надавались  роз’яснення щодо порушених питань.

   Слід зазначити, що сільською радою  за звітний період була проведена значна робота щодо забезпечення всебічного, якісного і кваліфікованого  розгляду порушених громадянами питань.

    Звернення громадян є одним із засобів їхніх прав та законних інтересів.     

   Сільська рада створює всі необхідні умови для реалізації громадянами своїх прав на звернення та продовжує працювати над виконанням Закону України   «Про звернення громадян» та Указу Президента України  «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування».

 

 

 

 Секретар виконкому                                                                   Іванна ВИТОПОРЕНКО

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь