A A A K K K
для людей із порушенням зору
Розквітівська громада
Одеська область, Березівський район

«Попередження вчинення насильства в сім’ї»

Дата: 23.08.2023 16:04
Кількість переглядів: 56

«Попередження вчинення насильства в сім’ї»

 

22 серпня 2023 року працівниками Березівського районного сектору №1 філії Державної установи "Центр пробації" в Одеській області спільно з поліцейським офіцером сектору превенції Березівського РВП ГУНП в Одеській області капітаном поліції Павлом Орловим та дільничним офіцером поліції сектору превенції Березівського РВП ГУНП в Одеській області Андрієм Баркарем було проведено просвітницько-профілактичний захід для суб’єктів пробації на тему "Попередження вчинення насильства в сім’ї".

Під час бесіди провідний інспектор сектору Алла Каніна проінформувала осіб, які перебувають у конфлікті з законом, щодо поняття насильства, його види та прояви, які права мають особи, постраждалі від домашнього насильства та куди звертатися у подібних випадках.

Павло Орлов довів до відома присутніх про те, що не всі правильно розуміють поняття «насилля», вважаючи, що проявами останнього є лише фізичний вплив кривдника на жертву, наголосив, що зміст цього поняття є більш широким та не обмежується лише заподіянням тілесних ушкоджень. Роз’яснив, що розділом 4 Закону про запобігання та протидію домашнього насильства передбачені спеціальні заходи щодо протидії домашньому насильству. Так, одним із таких заходів – є терміновий заборонний припис стосовно кривдника, який виноситься кривднику уповноваженими підрозділами органів Національної поліції України у разі існування безпосередньої загрози життю чи здоров’ю постраждалої особи з метою негайного припинення домашнього насильства, недопущення його продовження чи повторного вчинення.

    Відповідно до ч. 2 ст. 25 Закону про запобігання та протидію домашнього насильства, терміновий заборонний припис може містити такі заходи:

1) зобов’язання залишити місце проживання (перебування) постраждалої особи;

2) заборона на вхід та перебування в місці проживання (перебування) постраждалої особи;

3) заборона в будь-який спосіб контактувати з постраждалою особою.

Андрій Баркар акцентував увагу присутніх на тому, що за насильство в сімї чинним законодавством передбачено кримінальну, адміністративну та цивільно-правову відповідальність. Згідно Кодексу України про адміністративні правопорушення на «сімейних дебоширів» накладаються такі адміністративні стягнення як штраф, громадські роботи або адміністративний арешт. Згідно Кримінального Кодексу України за вчинення домашнього насильства винна особа карається громадськими роботами на строк від 150 до 240 годин, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до двох років.

Метою проведеного заходу було доведення до відома слухачів те, що насильство в сім’ї, дискримінація жінок, дітей та літніх людей, а також жорстоке поводження  з дітьми – це велика проблема всього українського суспільства сьогодні та відсутність гідного життя завтра.

 

 

         

             

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь