A A A K K K
для людей із порушенням зору
Розквітівська громада
Одеська область, Березівський район

Про стан роботи із зверненнями громадян по Розквітівській сільській раді за підсумками 2021 року

Дата: 20.01.2022 17:43
Кількість переглядів: 195

Аналітична довідка про підсумки роботи із

 зверненнями  громадян за 2021 рік

 

         Відповідно до вимог Конституції України, Закону України «Про звернення громадян», Указу Президента України від 07.02.2008 № 109 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування», інших законодавчих та нормативно-правових актів з питань організації роботи зі зверненнями громадян Розквітівська сільська рада Березівського району Одеської області постійно проводить роботу стосовно реалізації громадянами їх конституційного права на звернення, здійснює системні заходи щодо  покращення роботи із зверненнями, ґрунтовного та всебічного розгляду питань, які порушуються громадянами перед органами  місцевого самоврядування, усунення причин, що породжують скарги громадян, забезпечення відкритості і гласності.

    Протягом 2021 року до сільської ради  та її виконавчого комітету  надійшло заяв  901, з них    53які надійшли поштою, та 912 на особистому прийомі,   а це на   760 звернення  більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

   Під час особистого прийому  сільським  головою прийнято та розглянуто 96 звернення від громадян;   секретарем -  751 звернень.

   У структурі звернень, що надійшли до  сільської ради, загалом домінують заяви.

   Найбільш актуальні питання, що відображаються у зверненнях громадян, за звітний період це:

  • на   першому місці, за актуальністю, питання аграрної політики та земельних відносин  –    766  звернень, або   85 % від загальної кількості звернень;
  • на другому місці,   звернення з усіх інших питань, які відносяться до органів місцевого самоврядування –    135 звернень, це 15% від усіх, які надійшли на розгляд;
  • на третьому місці,  питання соціального захисту  –    21 звернення про  можливість надання матеріальної допомоги на лікування, реабілітаційні процедури- це 2,33 % від усіх, які надійшли на розгляд;
  • на четвертому місці-це питання охорони здоров’я-17 звернень, а це складає 1,88 %.
  • на п’ятому місці-це питання екології та природних ресурсів-4 звернення, а це складає 0,44 %.
  • на шостому місці-це питання транспорту і зв’зку-2 звернення, а це складає 0,22 %.

 

   Особлива увага приділяється вразливим верствам населення. На виконання   «Програми надання одноразової  грошової матеріальної допомоги жителям  Розквітівської сільської ради на 2021 рік», затвердженої рішенням сесії № 20-2/VIIІ від 10 грудня 2020 року, із  сільського бюджету  виплачено  одноразову матеріальну грошову на лікування громадянам та учасникам бойових дій в Афганістані, та учасникам бойових дій ВВВ на  загальну суму  56500 гривень.

   Приділено увагу обдарованій молоді громади, одноразова матеріальна виплата у розмірі 7000 гривень.

   

       Також увагу приділено дітям -сиротам, яким у 2021 році виповнилося 18 років, із сільського бюджету виплачено  одноразову матеріальну грошову допомогу у розмірі 5 430 гривень.

 

До дня людей похилого віку було виділено 70 296 тисяч гривень на закупівлю продуктових наборів, які було вручено 275 особам, яким виповнилося 70 років і більше.

57 продуктових наборів на загальну суму 14 570 було надано сім’ям, які опинилися в складних життєвих обставинах.

        До дня Чорнобильської катастрофи було виділено ліквідаторам, які проживають на території нашої громади,(у кількості 8 осіб) із сільського бюджету виплачено  одноразову матеріальну грошову допомогу у розмірі 7000 гривень.

     Виплачено  одноразову матеріальну грошову допомогу учасникам АТО в розмірі 27 000 гривень

   Усі питання намагаємось вирішувались позитивно, відповідно чинного законодавства, під час прийому заявникам надавались  роз’яснення щодо порушених питань.

   Слід зазначити, що сільською радою  за звітний період була проведена значна робота щодо забезпечення всебічного, якісного і кваліфікованого  розгляду порушених громадянами питань.

      Відповіді стосовно звернень на гарячу Урядову лінію надавалися вчасно.

       Звернення громадян є одним із засобів їхніх прав та законних інтересів.     

   Робота зі зверненнями у  Розквітівській сільській раді буде пріоритетною у повсякденній діяльності та спрямованою лише на поліпшення якості розгляду звернень громадян та безумовне виконання вимог законодавства про звернення громадян.

      Сільська рада створює всі необхідні умови для реалізації громадянами своїх прав на звернення та продовжує працювати над виконанням Закону України   «Про звернення громадян» та Указу Президента України  «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування».

   Досягнення гідного рівня життя громадян Розквітівської сільської ради було і залишається  основною метою роботи.

 

 

 

Секретар виконкому                                                        Іванна ВИТОПОРЕНКО

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь