A A A K K K
для людей із порушенням зору
Розквітівська громада
Одеська область, Березівський район

«Профілактика правопорушень серед клієнтів пробації»

Дата: 09.12.2021 20:36
Кількість переглядів: 213

«Профілактика правопорушень серед клієнтів пробації»

 

Фото без опису

У наш час є надзвичайно гострою проблема збільшення правопорушень серед молоді. Часто люди думають, що за скоєний ними злочин ніякої відповідальності не буде. Профілактична робота з подолання злочинності серед клієнтів пробації є одним з найважливіших напрямків виховної роботи з молоддю. 

Саме з цією метою 08 липня 2021 року у приміщенні Березівського районного сектору з питань пробації відбувся черговий попереджувально-профілактичний захід для засуджених до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, який провели інспектор Алла Каніна разом зі дільничними офіцерами поліції сектору превенції Березівського РВП ГУНП в Одеській області Павлом Орловим та Іваном Малютою.

Зміст бесіди полягав у роз’ясненні, що правопорушення - це небезпечне соціальне явище, оскільки, по-перше, негативно впливає на формування особистості; по-друге, завдає значної шкоди суспільству через втрату трудових ресурсів; по-третє, відіграє значну роль у формуванні рецидивної злочинності. Серед ключових чинників ризику щодо можливості скоєння злочинів можна назвати такі: недостатній рівень правосвідомості та правових знань; брак організованої системи дозвілля; вживання алкогольних та наркотичних речовин; низький рівень правових знань правопорушників. Відповідно до чинників ризику визначили напрямки профілактики правопорушень. Головними напрямами профілактики правопорушень серед клієнтів пробації можна вважати: правове, моральне, трудове, розумове, естетичне виховання, організація корисного дозвілля, профілактика вживання алкоголю та наркотиків. Правове виховання передбачає вплив на особистість правопорушника для того, щоб сформувати в особи почуття відповідальності за свою поведінку, виробити вміння зважати на закони й норми співжиття.

Особлива увага під час бесіди з правопорушниками була приділена застереженню від вчинення ними в майбутньому протиправних дій, наголошується на небезпеці антисуспільної поведінки та на важливості розуміння перспектив свого життя та шляхів їх досягнення

         По завершенню діалогу було наголошено, що лише спільними зусиллями самих клієнтів пробації, представників правоохоронних органів та органів пробації можна змінити ситуацію на краще.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь